104 проверки са направили екоинспектори от Стара Загора

16:05, 25 авг 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 104 контролни проверки на 96 обекта са извършили през юли екоексперти, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в  Стара Загора.

От тях 62 са планови и 42 извънредни. За пропуски в прилагането на екологичното законодателство са дадени 64 предписания.

Стартирани са и  27 административно–наказателни процедури, наложени са една нова санкция и една принудителна мярка чрез пломбиране.

През месеца в екоинспекцията са постъпили 2 454 лв. от санкции, от тях 1 898 лв. са разпределени на общините, на чиято територия е обекта – замърсител.

За установени нарушения в три защитени зони от  „Натура 2000”, експертието от  РИОСВ Стара Загора са образували 26 административно - наказателни процедури на физически и юридически лица. При проверки на място, чрез GPS – приемник, експертите са установили разораване и превръщане на пасища и мери в обработваеми земи.  

 За замърсяване на атмосферния въздух по показатели въглероден оксид и прах в представени собствени периодични измервания е наложена една нова санкция в размер на 193 лв. Приложена е и принудителна мярка- пломбиране на 5 газотурбинни агрегати на компресорна станция в село Лозенец, община Стралджа. Мярката е поради промяна на комплексното разрешително на оператора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама