Втори граждански комитет за подкрепа на генерал Радев учредиха в Старозагорско

14:19, 26 авг 16 / Политика 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори граждански комитет подкрепа на генерал Румен Радев като кандидат за президент на България от БСП учредиха в Казанлък. Първият бе учреден в Стара Загора преди два дни.

Общественици, спортисти, икономисти, представители в сферата на културата, отбраната, образованието, знакови фигури в лявото пространство и др. се включиха в инициативата. Активните граждани  са убедени, че ген. Радев ще бъде президентът на всички българи. Инициативният комитет, който издига неговата кандидатура, цели постигането на широка публична подкрепа в името на България.

„Родината ни има необходимост от авторитетен президент, какъвто ще бъде генерал Радев. Той ще утвърждава българската държавност и ще изразява стремежите на българската нация за социална справедливост и възход. Генерал Радев ще бъде различен президент, гарант на суверенитета, националната сигурност и отбраната, патриот – почтен и честен”, коментира Васил Самарски. Според инициаторите вече има десетки хора, които застават зад ген. Радев в Казанлък, тъй като вярват, че той ще  работи с таланта и знанието на всички български граждани.

„Комитетът е отворена структура, за всеки който подкрепя ген. Румен Радев”, обяви Моника Динева, която  приема заявленията на гражданите за подкрепа.

Сред първите казанлъчани, подкрепили ген. Румен Радев като кандидат за президент на България са: о.р. полк. Никола Камбуров – бивш командир на поделение към КСВ, Росен Георгиев ,  дългогодишен ръководител на  предприятието „Българска роза“,  Дечко Овчаров – параолимпиец,  спортист на годината на България при спортистите с увреждания за 2011 г., два пъти световен по хвърляне на копие и два пъти европейски шампион по копие и диск, Стефка Денева , вокален педагог, Румяна Друмева, икономист, зам.-областен управител 2005 - 2009г., председател на Общински съвет  Казанлък – 1995 - 1999 г. и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама