Избягал затворник откраднал четири автомобила в Старозагорско

16:50, 26 авг 16 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Казанлък повдигна обвинения спрямо 24-годишен мъж, избягал от затворническо общежитие и извършил серия от кражби, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. 

На 4 август 2016 г. осъденият Ибрям А., на 24 г.,  е избягал от изтърпяваното наказание в затворническото общежитие в Гълъбово и от тази дата до 19 август 2016 г. е извършил поредица от престъпления против собствеността и противозаконни отнемания на автомобили, които укривал край казанлъшкото село Шейново, където е живеел, преди влизането в затвора.

 Образувани са седем досъдебни производства, като след обединяването им днес са повдигнати обвинения спрямо Ибрям А. В периода от 10  до 19 август 2016 г. от различни населени места в община Казанлък, на четири пъти, Ибрям А. противозаконно е отнел чужди моторни превозни средства – леки автомобили марка „Фиат Пунто“, „ВАЗ 2101“, „ВАЗ 150“, „Фолксваген Поло“ , собственост на различни граждани,  с намерение да ги ползва, като по някои от автомобилите е последвала повреда и са били оставени без надзор или укрити в района на село Шейново, общ. Казанлък - престъпление по чл.346 ал.2 т.1 и т.2 във вр. с чл.346 ал.1 от Наказателния кодекс.

В периода от 12 до 16 август 2016 г. от населени места в община Казанлък, на четири пъти е отнемал чужди движими вещи – мобилен телефон, различни парични суми, бинокъл, флаш памет и други от владението на собствениците им, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив- престъпление по чл.196 ал.1 т.1 от  Наказателния кодекс.

На 21 август 2016 г. Ибрям А. е бил заловен край Шейново и приведен в затвора в Стара Загора.

По досъдебните производства се извършват активни процесуално-следствени действия по събиране на доказателства за реализиране на наказателна отговорност спрямо обвиняемия. От май 2014 г. Ибрям А. е изтърпявал присъда от четири години “лишаване от свобода” за кражби.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама