Над 3000 дка изгоряха в Старозагорско

07:41, 28 авг 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 2500 дка треви и близо 500 дка горси масиви изгоряха в Старозагорско вчера.

По обяд бе угасен пожара пламнал до старозагорското село Колена в петък. Огнената стихия изпепели 525 декара, от които 158 декара широколиста и иглолистна гора. На 128 дка пожарът е върхов, което означава, че дърветата няма да се възстановят.

Огънят пламна вчера около 11.20 часа. В потушаването на пожара се включиха пет противопожарни автомобила от Стара Загора с 40 огнеборци и 52 -ма служители на горските стопанства от Стара Загора и Сливен с осем автомобила. На място са пристигнали и три водоноски от община Стара Загора. На помощ са дошли и 30 доброволци от Общината, както и хора от селото.

Минути след това пламнаха треви и храсти в местността „Бойчо бунар край Стара Загора.

При пожар в Гълъбово изгоряха 2500 декара, от които 300 дка горски фонд. Кметът на  Николай Тонев обяви бедствено положение, заради опасността огънят да навлезе в кв. „Митьо Станев”. Вечерта то бе отменено.

Пожарът, който започна в 12.10 часа,  обхвана сухи треви, храсти и стърнища на голям фронт в близост до кв. „Митьо Станев” в града в посока село Мусачево. В потушаването му се включиха  екипи огнеборци от Гълъбово, Стара Загора, ТЕЦ „КонтурГлобал марица-изток 3”, Опан и Симеоновград. Включили са се и единадесет автомобила на Горското, както и доброволци.  Огънят бе загасен в късния следобед, но на мястото останаха  дежурни екипи.

Около 18.00 часа пък огън лумна във вилната зона край Казанлък. С помощта на огнеборци, горски служители и доброволци, той бе угасен около полунощ.  Размерът на щетите ще се уточнява днес. На място остават огнеборци, които следят да не се възобновят огнища.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама