Мъглиж влиза в семейството на европейското колоездене

15:12, 29 авг 16 / Спорт 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„С домакинството на етап от Международната колоездачна обиколка на България, Мъглиж влиза в голямото семейство на европейското колоездене”, съобщи днес д-р Душо Гавазов, зам.-кмет на община Мъглиж.

По думите му в Мъглиж ще бъде финалът на петия етап от обиколката от Елена до Мъглиж и там ще бъде даден старта на последния шести етап от Мъглиж до Троян.

Общо 22 отбора, от които два български, участват в състезанието. Очаква се финалът на петия етап да бъде около 17.00 часа на 1 септември. Колоездачите ще бъдат посрещнати в центъра на Мъглиж, ще има и развлекателна програма. Над 280 гости се очаква да пристигнат в подбалканския град.

На 2 септември в 14.00 часа ще бъде даден стартът на последния етап в надпреварата.

Организирана е и благотворителна продажба на сувенири, печати, рекламни чаши, магнити  идр. по време на домакинството. Ще се предлагат и картини от международните пленери, на които Мъглиж е домакин вече пет години. Събраните средства ще бъдат използувани за развитието на спорта в Общината.

Вече е започнал и строежът на нова фитнес зала в Мъглиж. Очаква се тя да заработи около 20-ти септември. „Цената на входния билет за съоръжението ще бъде съобразена с финансовите възможности на мъглижани”, обеща зам.- кметът.

„Спортните съоръжения на територията на общината се използуват оптимално. На двата нови стадиона тренират футболните отбори на „Тунджа” Ягода и „Локомотив” Тулово”, обясни още  д-р Гавазов. Той  отново опроверга обвиненията, че парите е можело да бъдат дадени за нещо друго, припомняйки, че тогава отпуснатите средства са били само за спортни съоръжения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама