Инициативен комитет в Чирпан иска ген. Румен Радев за президент

12:51, 30 авг 16 / Политика 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трети инициативен комитет в подкрепа на кандидатурата на ген. Румен Радев за президент учредиха в Старозагорско, съобщиха от Областния съвет на БСП.

„Генерал Румен Радев ще направи  авторитетна и силна президентската институция”,категорични са 12-те изявени личности в различни области с  принос за развитието на Чирпан, които  подкрепят доскорошния командир на Военновъздушните сили  като кандидат за президент на България, учредявайки Инициативен комитет. Това е третият граждански комитет, преди дни бяха учредени в Стара Загора и Казанлък.

Според участниците в комитета на България е нужен „стожер на единението на нацията и гарант за политическите процеси вътре в страната. Ген. Радев ще бъде държавникът, който ще гради мостове в обществото, ще е активен и видим участник във формирането на международната политика, от позицията на българския  интерес". 

В Инициативния комитет влизат: проф. Максим Божинов, член на БАН и дългогодишен директор на Института по памука и твърдата пшеница, Доц. д-р Цочо Лалев, Велин Портов, офицер от запаса, член на Съюза на запасните офицери и сержанти, Илко Вълев от Тракийското дружество, Петко Стойчев , кмет на село Свобода, учители, предприемачи и офицери от запаса.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама