Наградиха с медал „За доблест и заслуги” петима старозагорски пожарникари

15:43, 30 авг 16 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медал „За доблест и заслуги” трета степен връчи днес главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) на петима старозагорски пожарникари. Високото отличие им се дава за проявени смелост и доблест при аварията с изтичането на газ пропан-бутан в Николаево. Те са проявили изключително дебеотрицания в ситуация, когато е бил застрашен живота на хората в Николаево.

„Този медал се дава за особени заслуги в МВР, малцина го имат. Радвам се, че тук има такива пожарникари, които го заслужиха”, каза главен комисар Николов.

Първият медал бе за комисар Стоян Колев, директор на Регионалната дирекция на ПБЗН в Стара Загора, който е взел решението за евакуация на част от къщите вблизост до аварията. Същото отличие получиха и Иван Иванов, ръководител на екип от Стара Загора, Димитър Стоянов и Георги Георгиев от Казанлък, и Живко Мартинов от Стара Загора.

Със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова за проявен висок професионализъм при справяне с пожари в местността „Карасиврия”, над кв. „Железник” в чирпанското село Спасово, завод „Бъдещност” в Чирпан, колективна награда получиха пожарникари от Стара Загора и чирпан.

Кметът Живко Тодоров пък награди колектива на Районната служба и служител на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“, в израз на признателността си за опазените имущество, жилища и декари гори от възникналите пожарите в района напоследък. От началото на годината до момента служителите на РС ПБЗН са участвали в ликвидирането на 736 произшествия на територията на общината. Живко Тодоров  връчи грамота за колектива на РС ПБЗН, на началника на службата Антон Колев. „Благодаря на комисар Николов, че е тук и награди  тези млади момчета, които заслужават. Много се радвам за комисар Колев. Откакто работим заедно, се убедих че напълно отговаря на поста, който заема, работи съвестно и упорито, но същевременно много скромно“, заяви Тодоров. „Вие свършихте много работа през последните години. Стара Загора е един от районите, в които има много пожари. Налага се, понякога дори с риск за живота, си да предотвратявате големи бедствия като пожара през 2007 г. От името на ръководството на община Стара Загора и жителите на общината изказвам благодарност към вас, защото направихте много, за да попречите на пожара да изпепели ценно имущество“, добави той.

Грамоти, служебни чанти и челници получиха още Илия Илиев, Таньо Делев, Венелин Николов и Иван Иванов от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Стара Загора, както и Радостин Тодоров  от Регионалната дирекция ПБЗН. Всички те бяха наградени за принос в потушаването на големите пожари, възникнали на територията  общината през лятото на 2016 година- в района на кв. „Лозенец” и край с. Колена.

Главен комисар Николов  благодари за оказаната помощ при гасенето на пожари на горските служители, полицията, военните модули и на  „Мини Марица-изток” за съдействие с тежка минна техника. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама