Откриха 95-та учебна година в Търговската гимназия в Стара Загора

13:49, 15 сеп 16 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С водосвет и вдигане на националния флаг днес тържествено беше открита новата учебна 2016/2017 година в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски”, най-старото професионално училище в областта. Новата учебна година започват 674 ученици, които ще се обучават в осем специалности.

За да споделят един от най-хубавите мигове в двора на професионалната гимназията освен учениците, присъстваха техни родители, учители, приятели и гости на учебното заведение.

От името на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров присъстващите поздрави зам.-кметът Красимира Чахова.

„2016-та година ще остане паметна в историята на гимназията с това, че след 25-годишна сага, тази прекрасна сграда вече е изцяло собственост на Община Стара Загора. Това ще ни позволи в следващата една година да реализираме проект за нейното цялостно обновление и ремонт. След което ще имате възможност да учите в сграда, напълно отговоряща на всички европейски стандарти за образование“, увери зам.-кметът.

Община Стара Загора придоби 2/3 от сградата и двора на Търговската гимназия, които до този момент бяха частна собственост и я лишаваха от възможността да я ремонтира. В края на месец март 2016 г. общината успя да изкупи останалите идеални части на сградата, което в разгъната площ е 850 кв. метра застроена площ и 2 957 кв. м дворно пространство.

Сградата на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски” в Стара Загора ще бъде обновена по проект за образователна инфраструктура на професионални учебни заведения. Финансирането от 1.4 млн. лв. е  по приоритетна ос 3 на Оперативна програма „Региони в растеж“.

В словото си директорът на гимназията Снежана Танева акцентира на промяната в законодателството в сферата на образованието. „Тази учебна година започва с реформи в системата на образованието, които целят то да отговори на изискванията на съвременните млади хора и на очакванията за гъвкавост и иновативност, съизмерими с европейските стандарти.Търговската гимназия приема това предизвикателство, защото ние винаги се стремим да осигурим най-доброто икономическо образование на своите възпитаници“, заяви Танева.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама