Санират Езиковата гимназия в Стара Загора

07:32, 16 сеп 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои саниране и обновление на сградата на езиковата гимназия в Стара Загора, съобщи вчера Иванка Сотирова, зам.-кмет на община Стара Загора и бивш директор на гимназията.

На първия учебен ден и тържественото откриване на новата учебна година тя увери, че не се е откъснала от училището и продължава да живее с неговите делници и празници. Сотирова поздрави учениците, техните родители и учителите, като сподели, че гимназията е запазена марка, емблема, не само заради своята 50-та годишнина, а заради това, че се е наложило в областта, страната и чужбина. „Само учениците от „Ромен Ролан“ са толкова признателни към своите учители и своето училище. Тази признателност я изразявам и аз към нашите учители, от името на всички бивши възпитаници. Поклон и към вас г-н Матев!“, обърна се тя към първия директор на училището Кънчо Матев. По думите ѝ, училището днес е това, което той и малка плеяда учители са създали преди 50 години.

Гимназията е едно от училищата, които ще бъдат санирани и обновени с безвъзмездната финансова помощ по оперативна програма "Региони в растеж". Близо 15 млн.лв. ще вложи община Стара Загора през следващата година за обновление на образователната инфраструктура. Общо 4 училища и 2 детски заведения ще бъдат ремонтирани с бюджет от 14.9  млн. лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама