Предлагат петима за почетни граждани на Стара Загора

09:57, 24 сеп 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет са предложенията за удостояване с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“ . Те ще бъдат разгледани от общинските съветници на предстоящата сесия на 29 септември. След това старейшините ще гласуват за две от тях.

Първото предложение е от Инициативен комитет за удостостояване на акад. Александър  Петров с отличието„Почетен гражданин на Стара Загора“. Роденият в Стара Загора учен, е директор е на Института по физика на твърдото тяло при БАН, с изключителни открития в областта на физиката на кристалите.

Второто е внесено от СНЦ „Футболен клуб Берое 1916 – Ветерани“, които предлагат  за удостояване с отличието легендата на старозагорския футбол на з.м.с. Петко Петков.

Инициативен комитет е внесъл предложение за удостостояване на Кънчо Матев, дългогодишен директор на ГПЧЕ „Ромен Ролан” с отличието„Почетен гражданин на Стара Загора“.

Проф. д-р Христо Чучков, основател и ръководител на катедра "Анатомия, хистология и ембриология" в Тракийския университет в Стара Загора, е четвъртото предложение, внесено от Инициативен комитет.

Петото предложение е от директора на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора за удостояване на актьора Нино Луканов с почетното отличие.

Комисията по избора предлага на общинските съветници да бъдат присъдени две отличия.

Гласуването по провеждане избор на кандидата, който да бъде удостоен с отличието „Почетен гражданин на Стара Загора“, да бъде тайно, с интегрална бюлетина, в която номинираните кандидати да бъдат подредени по азбучен ред. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама