Обучават с игра кандидат-осиновители в Стара Загора

07:27, 26 сеп 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интерактивна игра „Обичай ме, храни ме и не ме оставяй" ще се проведе днес по повод отбелязване на националната информационна седмица за осиновяването. Тя се организира от Комплекса за социални услуги в Стара Загора и ще се проведе днес от 16 и 18 часа.

За втори път деца и възрастни ще имат възможност да се докоснат до привилегията да си родител, но този път отговорностите нарастват, защото предизвикателството е да станеш родител на живо малко птиче, а не на плюшена играчка.

Организатори на играта са специалисти от Комплекса - психолози и социални работници, които ще Ви включат в трите етапа „Проучване", „Обучение" и „Съдебна процедура", през които трябва да премине всеки участник или семейство, за да стигне до финала и да осинови своето новоизлюпено птиче. Ще бъдат предложени за осиновяване двадесет пиленца.

Обучение за всички кандидат-осиновители от област Стара Загора се провеждат в Комплекса за социални услуги, уточниха оттам. Чрез него се подпомагат осиновителите по време на процеса на осиновяване да разбират по-добре специфичните потребности на децата, преживели раздяла с биологичното си семейство и отглеждани в институция. Обучението е задължително за желаещите да осиновят дете, съгласно нормативната уредба. Предварителната подготовка е важна и до голяма степен гарантира по-бързата адаптация на детето към семейството, както и на осиновителите към новите им роли на родители. През 2016 г. обучение са преминали 38 кандидат-осиновители. В момента се подготвя нова група.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама