Разясняват приема на проекти за иновации в Стара Загора

07:29, 27 сеп 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационен ден по повод официалното стартиране на процедура за прием на проекти в Националния иновационен фонд (НИФ) ще се проведе днес в Стара Загора. Организатори са Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИА НМСП) и  Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Форумът ще се проведе от 11.00 часа в зала 2 на комплекс „Верея”. На срещата са поканени  компаниите и научните организации от областите Стара Загора, Хасково и Кърджали, желаещи да кандидатстват с проекти.

Представянето на фонда ще бъде направено от Мариета Захариева, изпълнителен директор на ИА НМСП, очаква се участие на Даниела Везиева, зам.-министър на икономиката.

Целта на Националния иновационен фонд  е да се подпомогне реализирането на нови, съвременни иновационни технологии, процеси, продукти, услуги или значително усъвършенстване на съществуващи. Резултатът е да се увеличи обемът на производството, да се подобри качеството на произвежданите стоки и услуги, да се намалят използваните ресурси и да се увеличат инвестициите в ефективни предприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама