Ще оперират окото на Мишо от Стара Загора

10:05, 29 сеп 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Резултатите от прегледа при доктор Анелия Хохвартер са обнадеждаващи. Бяхме при нея във вторник. Тя предлага да оперира Мишо във Виена, но трябва да изчакаме да заздравее раната от предишната операция”, съобщи Виктория Иванова, майка на 8-годишния Михаил от Стара Загора. При инцидент през лятната ваканция, детето губи зрението на дясното око. Лекарите зашили роговицата на окото, но травмата била много дълбока.

„Засега изчакваме да заздравее раната на роговицата и да свалят конците. Според д-р Хохвартер окото на Мишо е спокойно, няма зачервявания, очното налягане е добро”, обясни майката. Ще трябва да се изчака около три месеца и тогава да се пристъпи към слагане на леща.

Д-р Хохвартер се е ангажирала да провери как стоят нещата в клиника във Виена. Тя няма да вземе хонорар за операцията, но семейството трябва да плати лещата, консумативите и престоя си там.  Българката ще прегледа отново Мишо при следващото си идване у нас в края на октомври или началото на ноември. Д-р Анелия Хохвартер е известен офталмолог в клиниката по очни болести „Рудолфщифтунг“  във Виена и научен работник в института „Лудвиг Болтцман“ по ретинология и биомикроскопична лазарна хирургия. Има опит в операциите на перде, отлепване на ретината, лечението на глаукома и др.(над 3000 операции). Българката гледала репортаж за старозагорската учителка Димитринка Костова, която призова родителите на своите ученици, да не й купуват цветя на първия учебен ден, а парите да бъдат дарени за лечението на Мишо, за което са нужни 12 000 щатски долара.

Семейството ще пътува на 3 октомври и за Израел. Там вече имат насрочен час за преглед, още преди българската лекарка да предложи услугите си. След това ще се прецени, къде е по-удачно да стане операцията.

„Сумата нужна за лечението на Мишо е събрана. Отново искам да благодаря на всички добри хора, които се включиха в кампанията”, каза развълнувана Виктория Иванова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама