485 нарушения установиха трудовите инспектори в Старозагорско

14:15, 29 сеп 16 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 485 нарушения са установени от служители на Инспекцията по труда в Стара Загора през месец септември, информира Йордан Йорданов, началник отдел „Административно, информационно и правно осигуряване“.

От тях  259 от тях са по Закона за здравословните и безопасни условия на труд, 225 са за трудови правоотношения и 1 за нарушаване на Закона за насърчаване на заетостта.

Нарушенията са установени при 156 проверки на трудовите инспектори в областта.

Съставени са общо 14 акта, от тях 11 са за нарушаване на трудовите правоотношения, 2 са за нарушаване на безопасните условия на труд и 1 е за създаване на пречки на контролните органи.  В сила са влезли 22 наказателни постановления на обща стойност 9 250 лева.

В момента в казанлъшката оръжейница „Арсенал“ се извършва проверка от Главна инспекция по труда, каза още Йорданов. Причината е инцидент от миналата седмица, при който пострада работник. До момента има наложени 4 наказателни постановления, свързани с трагичните злополуки в „Арсенал“, но те са на фаза обжалване и все още не са влезли в сила.

Област Стара Загора продължава  да е на първо място по издаване на еднодневни трудови договори -  38 229 от началото на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама