В Стара Загора рисуват със светлина

09:44, 30 сеп 16 / Култура 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стара Загора ще бъде домакин на една от най-интересните работилници напоследък - „Рисуване със светлина“. Това ще стане по време на Нощта на изкуствата днес.

Жителите и гостите на Стара Загора могат да създадат светлинни рисунки чрез фотографската техника „light-painting“. Тя позволява наслагването на светлинни образи и контури, с които хората рисуват в пространството. По този начин се предоставя възможност за създаване на собствена временна реалност, чрез която да бъдат „разказани“ отделни истории или „пресъздадени“ ситуации и случки чрез ефектите на светлинните рисунки, казват организаторите от център Алос.

Можете сами да „изрисувате“ и промените заобикалящото пространство, създавайки светлинни моментни образи и обекти. Ще имате възможност да създадете своя светлинна рисунка или да се включите в обща light-painting творба, която ще бъде заснета и принтирана на момента.

Водещи на работилницата за рисуване със светлина ще бъдат Любен Кулелиев, фотограф и арт педагог и Боян Бхрин, фотограф, координтор на Dark Light Project.

Работилницата ще отвори врати в 21.30 часа в Къщата на архитекта в Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама