Кампания срещу раковите заболявания при жени стартира в Стара Загора

15:59, 03 окт 16 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиримесечна кампания „По-силни срещу рака“ започна в Стара Загора. Целта е  да се популяризира значението на профилактиката сред жителите в област Стара Загора, както и да се създаде трайна нагласа у жените за посещение на профилактични прегледи. Кампанията ще се реализира чрез  провеждане на безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза и на маточната шийка.

Профилактичните прегледи за рак на млечната жлеза ще се извършват между 12.30 часа и 13.30 часа, всеки работен ден, в Хирургичен кабинет и  Гинекологичен кабинет на Диагностично-консултативен блок (ДКБ), в Комплексния онкологичен център в Стара Загора.

Прегледите ще се извършват след предварително записване на телефон – 042/ 614196 – регистратура на /ДКБ/ в онкологичния център. Записването по телефона може да се направи всеки работен ден от 8.00 до 13.30 часа.

Кампанията ще продължи 4 месеца - до 31.01.2017 г. Тя е съвместен проект на „Комплексен онкологичен център - Стара Загора“ ЕООД, социалната платформа за здраве CredoWeb и в. „Животът днес“.

Кампанията е под егидата на кмета Живко Тодоров и се осъществява с подкрепата на община Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама