Матей Шопкин спечели конкурса за епическа поезия в Шипка

16:35, 13 окт 16 / Култура 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първа награда във Втория национален поетичен конкурс за издадена книга с епическа поезия „Шипка – 2016“ получи стихосбирката „Молитва от Ботев връх” на Матей Шопкин. Със Специална награда бе отличен сборникът на Цветан Илиев с епични стихове „Околчица моя“.

 „На нас, тук в град Шипка, ни прилича да бъдем център на такъв конкурс!“, заяви инициаторът Георги Георгиев пред шипченци и техните гости, и благодари на организаторите от местното читалище.

Журито на конкурса, посветен на 155-тата годишнина от учредяването на народно читалище „Светлина – 1861“ в Шипка, бе в състав:  Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели и членовете Георги Георгиев и Кънчо Стоянов.

Георги Георгиев награди авторите – победители с Почетна грамота и плакет „Севт III“. Отличените творби събират дългогодишните емоции на двамата поети, известни с пламенния си патриотизъм и родолюбие. Те пък споделиха с гостите в Художествената галерия на Читалището някои от любимите си стихотворения, прозвучаха и изпълнения на читалищната вокална група „Възраждане“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама