Обсъждаха психичното здраве в Стара Загора

15:08, 14 окт 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществена дискусия, посветена на Световния ден на психичното здраве се проведе днес в залата на хотел „Верея”  в Стара Загора. Мотото, което Световната здравна организация определя за 2016 г. е „Психологична първична помощ”.

Форумът бе организиран от Регионалната здравна инспекция под егидата на областния управител Георги Ранов. В него участваха и представители на Сдружение в обществена полза „Алтернатива 55“, Център за работа с деца със специални нужди „Алтернатива" и други. Дискусията бе насочена към всички, които участват в оказване на психологична, психиатрична, здравна и социална подкрепа на нуждаещите се лица.

 Лекция на тема „Психиатрично и медицинско лечение при разстройства от аутистичния спектър” изнесе доц. д-р Антон Славчев, един от водещите специалисти по детска психиатрия у нас.

Психичното здраве е интегрална част от здравето, чрез която личността осъзнава своите познавателни, емоционални и поведенчески способности. При балансиран психичен живот човек е по-ефективен в справянето с житейския стрес, може да работи продуктивно и плодотворно и да дава своя принос за общността, стана ясно на срещата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама