18-годишна старозагорка стана "Царица на Агустиада"

08:48, 15 окт 16 / Култура 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Антония Дойчева е първата „Царица на Августиада”. Тя бе избрана снощи на бляскав спектакъл в залата на Държавна опера Стара Загора. Конкурсът е част от Фестивала на виното и културното наследство „Августиада”, който се провежда за пети път в Стара Загора.

За короната се състезаваха двадесет красиви старозагорки. Журито, ръководено от Галина Нифору, основател и мениджър на „Ойнорама консултинг“, председател на Българската асоциация на износителите на вино, и членове  Красимира Чахова – зам.-кмет на община Стара Загора, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора и организатор на фестивала „Августиада“, Огнян Драганов, директор на Държавна опера Стара Загора, режисьор и на спектакъла, Петър Калчев, директор на Регионалния исторически музей и представители на фирми партньори и спонсори на фестивала, след прецизен подбор определи победителката.

 Новата царица е на 18-години, абитуриентка в Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“. Първа подгласничка стана Антоанета Танева на 19 години, завършила Спортното училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора с профил „Плуване“, а втората подгласничка е 23-годишната Радка Антонова, специалист по културен туризъм.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама