Дамско розе грабна наградата на Августида в Стара Загора

07:31, 17 окт 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дамското вино „Сейнт Розе”  спечели първата награда – „Златна Августиада” на петия Фестивал на виното и културното наследство „Августиада“, който се проведе в Стара Загора през уикенда. Най-добрите вина бяха определени след гласуване от посетителите на изложението. Наградата бе връчена от Антония Дойчева - първата „Царица на Августиада 2016”.

Сребърното отличие заслужи еликсирът „Стелиън класик” , а бронзовото бе присъдено на виното „Соли инвикто”.

„Августиада 2016” събра ценители, производители на вино и кулинари от цялата страна. Международен акцент на Фестивала тази година бе Македония, гостува и турска винарска изба.

Над 35 винопроизводители и кулинарни фирми оформиха свои щандове на античната улица в Регионалния исторически музей и лапидариума. Любителите на виното можеха да се насладят на бяло и  червено вино или розе, приготвени в нашенски винарни по специални технологии. В гурме зоната пък се предлагаха кулинарни изкушения на високо ниво. Със своя продукция се представиха производители на сирена, колбаси, хляб и хлебни изделия, зехтин,  подправки и др.  В рамките на Фестивала се проведоха: майсторски класове: „Непознатите винени съкровища на Македония” и "Румъния – винен чар и елегантност на север от България”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама