Център по компетентност искат в Тракийския университет

07:58, 18 окт 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Тракийския университет в Стара Загора се работи по проект за създаване на Център по компетентност. В него ще се извършва иновативна научно-изследователска работа по създаване на нови продукти. Това стана ясно на среща на ръководството на Увиреситета с областния управител инж. Георги Ранов и старозагорските депутати Кирил Добрев и Маноил Манев.

Ректорът проф. Иван Въшин пожела разговорите с народните представители да продължат и занапред и в лицето на представителите на законодателната власт да бъде търсена подкрепа за увеличаване на научния потенциал на Старозагорска област и на възможностите на университета да привлича още по-голям брой студенти и млади учени.

На срещата стана ясно още, че Тракийския университет е сред първите у нас по запълняемост на местата във всички специалности след тазгодишната кандидатстудентска кампания. Расте броят на студентите, които се обучават по медицински специалности на английски език. Увеличават се и чуждестранните студенти.  

Зам.-ректорът проф. Веселина Гаджева запозна присъстващите с поректа за Център по компетентност. По Оперативна програма „Наука за интелигентен растеж” се предвижда до януари 2017 г. наши висши учебни заведения да разработят и представят проектни предложения за изграждане и развитие на центрове за върховни постижения и на центрове за компетентност. Такива ще бъдат разкрити в 8 градове в страната. Ако Тракийският университет е сред избраните, той ще получи средства за закупуване на високотехнологична апаратура и ще реализира проект в областта на ветеринарната медицина и съпътстващи я направления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама