Старозагорският хирург д-р Руси Русев получи почетен знак

15:16, 19 окт 16 25 3101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Руси Станчев Русев получи Почетния знак на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора, съобщиха от Колегията. Той му се дава за цялостна професионална дейност и за огромните му заслуги като дългогодишен специалист хирург.

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз раздаде годишните си награди на изявени лекари от Стара Загора и областта. Отличията се присъждат по повод  19-ти октомври – Деня на българския лекар и 115 години от създаването на съсловната лекарска организация.

Мениджър на годината стана  д-р Неделчо Радев Тотев, управител на МБАЛ "Чирпан" .

За дългогодишен принос в развитието на професията е наградена д-р Райна Панайотова Гърдева, управител на Кожен диспансер - Стара Загора (сега МЦ "Дермагард").

За принос в развитието, въвеждането в практиката и прилагането на иновативни медицински техники наградата се присъжда на екип на Отделение по съдова хирургия при МБАЛ "Тракия" с ръководител доц. д-р Димитър Петков Петков.

За принос в развитието на научната медицинска дейност отличието е за доц. д-р Боряна Миткова Парашкевова, дмн, катедра "Социална медицина и здравен мениджмънт" при Медицинския факултет на Тракийския университет, председател на Комисията по професионална етика.

Приз за млад лекар "Ти си нашето бъдеще" се връчва на  д-р Никола Цветанов Янчев, специализант по кардиология в УМБАЛ "Проф.д-р Ст. Киркович" Стара Загора.

С решение на Управителния съвет на РЛК за Лекар на годината на национално ниво е номинирана проф. д-р Евгения Христакиева, началник  на Клиника по кожни и венерически болести при УМБАЛ „Ст. Киркович“. Връчването на наградите „Лекар на годината 2016“  на национално ниво ще се проведе тази вечер в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама