Полска пиеса е новата премиера на Кукления театър в Стара Загора

15:03, 21 окт 16 / Култура 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пиесата на полската авторка Малина Пшешлуга  „Нищото, Дивата мравка, Адам и Ева” е новата премиера на Кукления театър в Стара Загора. Тя е дипломен спектакъл на студент от НАТФИЗ „Кр. Сарафов” . Премиерата ще е на 25 октомври от 19 часа на сцената на Кукления театър.

Младият режисьор Стефан Прохоров е студент в ІV –ти курс, специалност „Режисура за драматичен театър”.  „Нищото, Дивата мравка, Адам и Ева” е съвременна пиеса, която се занимава с откриването на света, с именуването му, с осъзнаването на човека, природата и другия, с осъзнаването на нищото и самотата, но най-вече с изконната мисия на човека да търси.

Преводът е на Правда Спасова, Сценография,костюми и мултимедия: Михаела Добрева и Росица Грънчарова, Музикално оформление: Георги Атанасов –Minstrell. В спектакъла  участват Деница Даринова ( номинация за наградата „Стоян Камбарев” 2016), участвала в спектаклите:  "Мъртви души" , "Пиеса за умиране",  "Робин"  "Ефектът",  "Възхвала на колебанието" и др.; Живко Симеонов с награда за изключително актьорско майсторство за ролята на Ромео в „Ромео и Жулиета”от Четвъртия международен  театрален фестивал на ГАТС (Глобален алианс на театралните училища) в Пекин 2015 г.;   Иван Николов  участвал в спектаклите:  "Срещу течението на Хъдсън", "Код: Сазонов", "Арабска нощ", "Продадено" и др., и   Христо Ушев (номинация за "Аскеер 2014" за изгряваща звезда за ролята на Робин в "Робин") , номинация за наградата „Стоян Камбарев” 2014, участвал в спектакли като:  "Мъртви души" , "Клуб на лъжците" , "Пътуване на запад "  "Последователите на Конфуций"  и др.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама