Генерал Радев в Раднево: Без енергетика няма национална сигурност

17:05, 23 окт 16 / Политика 25 679 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Сектор енергетика е изключително важен не само за икономиката, но и за националната сигурност. Дошъл съм тук в твърдината на миньорите, за да призова държавата да изработи ясна стратегия за развитието на енергетиката в дългосрочен план”, каза днес в Раднево кандидатът за президент генерал Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Пред паметника на покровителя на миньорите Свети Иван Рилски, той поднесе цветя и призова да не се допуска повече раздържавяване в сектора,  държавата да поеме ангажимент за най-важния капитал -миньори и енергетици.

В Раднево генерал Радев бе посрещнат от граждани с армейския химн „Велик е нашият войник”.  „За мен е чест да съм тук в този силен, мъжки, миньорски край”, каза кандидатът за президент. Той настоя за национална сигурност във всичките и измерения, за външна политика с характер, която да се изработва у нас, а не да ни се диктува отвън.

  „Нямам опит да сменям партии, в политическите игри и схеми, нямам опит в бизнес схеми, имам опит, и то огромен, как всеотдайно и безкористно се работи за България, и съм успявал. Никога не съм губил човек, никога не съм допускал катастрофа”, каза още генерал Радев по повод коментарите, че няма политически опит.

„Няма да заемам войнствена поза спрямо Русия, ще настоявам за отмяна на санкциите срещу нея, защото те вредят на държавата и бизнеса”, коментира кандидатът за президент. Според него, България трябва да получи компенсации заради санкциите.

Той се обяви за въвеждане на сериозно военно обучение в училище, за хармонична политика за развитие на регионите, която ще даде възможност за борба с битовата престъпност, както и за български самолети и български летци във въздушното ни пространство.

„Не пиремам изборите като състезание, няма да се надбягваме за медали, но влизам в битка за доверието на българския народ и бъдещето на България. Гарантирам с думата си на мъж и офицер, че в тази битка ще стоя отпред, защото е крайно време за промяна, за една по-добра България”, обяви кандидатът за президент.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама