Оперетата „Парижки живот” е новата премиера на Старозагорската опера

16:42, 25 окт 16 / Култура 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оперетата „Парижки живот“ на Жан Офенбах е новата премиера на Държавна опера Стара Загора. Тя ще бъде представена на старозагорска сцена на 28 октомври от 19,00 часа.

Режисьор на постановката е професор Румен Нейков, диригент е младият Димитър Косев, сценограф -  Иван Токаджиев, а художник на костюмите – Антония Попова. Участват солисти и гост-солисти, както и хор, балет и оркестър на Операта. За последен път спектакълът е представен в България през 1961 година. Според директора на Държавна опера - Стара Загора Огнян Драганов оперетата е изключително интересна и ще предложи забавни емоции на публиката.

С тази премиерата се отбелязват 70 години от рождението на проф. Румен Нейков, 40 години от неговата творческа дейност и 25-та му постановка като режисьор на сцената на Операта в Стара Загора.

„Парижки живот“ е представена за първи път в парижкия театър „Пале Роял"” на 31 октомври 1866 г. На сцената на Държавна опера-Стара Загора творбата излиза с либрето на Анри Меяк и Луи Халеви, преработка И.Щок и Ян.Сашин и превод на български Димитър Симидов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама