Осъдиха на пробация кмета на Павел баня за причиняване на смърт по непредпазливост

08:57, 26 окт 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Павел баня Станимир Радевски е осъден на пробация за това, че по непредпазливост е убил човек на пътя. Присъдата постанови вчера Окръжен съд Стара Загора.

Станимир Радевски е признат за виновен в това, че на 16 ноември м.г. по четвъртокласен път между Павел баня и село Виден, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил м. „Лада Нива”, е нарушил правилата за движение, предвидени в Закона за движението по пътищата, че не е непрекъснато пътното платно и не контролирал непрекъснато управляваното от него пътно превозно средство, като при възникналата опасност за движението- наличие на пешеходец на пътното платно, не намалил и не спрял управлявания от него автомобил, въпреки техническата възможност както да спре, така и да премине покрай пешеходеца в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на Георги Георгиев, като след деянието е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на пострадалия.

Затова му налага наказание  „Пробация”, изразяващо се в следните пробационни мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца при периодичност два пъти седмично и задължителни пробационни срещи с пробационен служител за същия срок.

Съдът лишава от право да управлява моторно превозно средство кмета за срок от година и половина, след влизане в сила на присъдата.

Съдът потвърждава и мярката за неотклоние „подписка” за Радевски.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд  Пловдив.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама