Обучават родители на трудни деца в Стара Загора

10:10, 26 окт 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Курс за родители или настойници започва днес в Комплекса за социални услуги в Стара Загора. В него ще се обучават безплатно родители на деца на възраст между 7 и 14 години, които изпитват трудности във възпитанието им.

В курса  могат да се включат и родители на по-малки или по-големи деца. Участниците преминават през предварителна индивидуална среща с водещите, за да се прецени доколко тренинга отговаря на техните очаквания и потребности, както и ще им бъде предоставена по-подробна информация относно същността на тренинга.

Преминалите курса ще повишат чувствителността си към проблемите на детето, ще преодолеят някои от митовете и страховете на родителите, които им пречат да изградят позитивна връзка с детето си. Ще придобият умения и познания за активно слушане и за противопоставяне на неприемливо поведение на детето по позитивен начин. Ще се запознаят подробно с основните разлики между ефективните и неефективни словесни послания, както и различни техники, които помагат активното слушане или затрудняват ефективното общуване.

Занятията ще продължат три месеца – веднъж седмично, в удобно за участниците време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама