Канят производители на фермерския пазар в Стара Загора

16:36, 26 окт 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да продават стоката си на пазара в Стара Загора покани днес зам.-кметът на община Стара Загора Йордан Николов производители на фермерска продукция, които дойдоха на провеждащия се на централния булевард фермерски пазар.

В него участват около 25 производители от цялата страна, които предлагат разнообразна продукция - краве, овче и козе сирене, билки, мед от магарешки бодил и кориандър, лечебни тинктури, зеленчуци, плодове, ръчно изработени сапуни от растителни масла, биооцет от ябълки, грозде, арония и др. Производителите са от Варненско, Разградско, Силистренско, Софийско, Благоевградско и разбира се от Старозагорско.

Денят на Свети Димитър, 26-ти октомври не е избран случайно - навремето на този ден чорбаджиите разпускали ратаите и се разплащали с тях в края на стопанската година, обясняват организаторите.

В Стара Загора отчетоха, че фермерските пазари имат добро бъдеще, лично зам.-кметът Йордан Николов и шефът на общинския пазар Кольо Чергеланов се запознаха с участниците в пазара и поканиха фермерите да участват в старозагорския фермерски пазар, който се провежда всеки петък в обновената сграда на централния пазар.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама