„Берое” постигна трета победа в Балканската лига

16:53, 26 окт 16 / Спорт 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболният „Берое” записа трета поредна победа в Балканската лига.  В среща от група А „зелено-белите“ се наложиха със 72:63 над „Башкими” (Призрен) пред родна публика.

Най-резултатен за старозагорци бе Шейн Гибсън с 15 точки. 14 добави Омари Гудул, 12 Аарън Джоунс.

Първият кош в двубоя бе дело на домакините. С успешна стрелба от зоната за три точки на Стипе Тесия „Берое” поведе с 3:0. До финалната сирена на първите 10 минути двата тима предложиха здрава битка, динамична игра и непрекъсната смяна на лидерството. По-търпеливи се оказаха старозагорските играчи, които се оттеглиха с точка аванс – 17:16.

В началото на втората част след три успешни стрелби и добри прояви в защита „зелено-белите“ успяха да си осигурят за първи път в срещата по-сериозен аванс от седем точки – 25:18. След паузата старозагорци намалиха за кратко оборотите и разликата падна до 9 точки. Тройка на Пламен Алексиев и атрактивна забивка на Аарън Джоунс обаче възстановиха двуцифреното предимство.

В началото на последната част напрежението се покачи след като едно от новите попълнения на „Берое” Стипе Тесия получи контузия след сблъсък със съперник. След подновяването на играта обаче „Берое” успя да запази аванса си до край и продължава без поражение в турнира.

Следващата седмица старозагорци гостуват в Тиват на местния „Теодо”.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама