Повдигат обвинение на шефа на БОП в Стара Загора (обновена)

12:35, 28 окт 16 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокурор от Специализираното звено „Антикорупция“ на Софийска градска прокуратура  привлече като обвиняем началника на сектор „Борба с организираната престъпност“ (БОП) в Стара Загора.

Началникът на БОП Стара Загора Ивайло Димов е обвинен за престъпление по служба и престъпление против правосъдието. Той е на свобода срещу подписка, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Димов е разследван от звеното „Антикорупция“ към прокуратурата за това, че ходатайствал на задържан наркоразпространител в Стара Загора, съобщи 24 часа. Дилърът бил арестуван на 6 октомври 2015 г. докато продавал хероин на двама души. На 7 октомври му е повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа. Ивайло Димов обаче се срещал с шефа на Окръжна прокуратура, заместника му, както и с председателя на Окръжен съд Стара Загора, за да настоява делото срещу разпространителя на дрога, който бил част от криминалния контингент в града или да се забави, или да завърши със споразумение. Подобно искане Димов отправил и към наблюдаващия прокурор. Те отклонили претенциите му и подали сигнал. Разследването срещу него започнало на 1 август, като се водило от ДАНС. Междувременно наркодилърът бил осъден на 5 години затвор, които в момента изтърпява в старозагорския затвор.

Според бюлетина на МВР  на 6 октомври 2015 г. от служители на Второ РУ-Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на престъпления с наркотично вещества”. В хода на операцията, непосредствено след закупуване на наркотични вещества, са задържани три лица от гр.Хасково – М.А. на 33 години, З.Г. на 41 години и М.Р. на 32 години, и С.С. на 26 години от Стара Загора. Около 21,30 часа на ул.”Генерал Гурко”, пред заведение за бързо хранене, са задържани 29-годишния Д.Т. и 37-годишния Г.Г., и двамата от Стара Загора. При извършени процесуални-следствени действия (претърсване и изземване), в автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от Г.Г., са намерени и иззети около 5 г хероин, електронна везна, керамична плочка със следово количество хероин и пластика от СИМ-карта с остатъчно количество хероин. Всички лица са задържани за срок до 24 часа. Образувани са пет досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама