Четиринадесет са предложени за наградата „Анастасия Тошева“ в Стара Загора

14:35, 28 окт 16 25 718 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 14 са постъпилите предложения за носители на наградата „Анастасия Тошева“ за 2016 г. Тя се връчва за постижения на дейци на науката и образованието, с принос за развитието на Стара Загора, както и на ученици и студенти, спечелили призови места в международни и национални конкурси и олимпиади.

Направени са 12 предложения за индивидуални носители на плакет „Анастасия Тошева" и две за колективи - на Детска градина № 10 „Светлина“ и Детска градина № 7 „Светулка“.

За носители на наградата, която се връчва на 1 ноември - Деня на будителите, са предложени: проф., д.в.м.н Иван  Въшин – ректор на Тракийски университет Стара Загора, Любомир Любенов, учител по математика, ръководител на четирите старозагорски деца, извоювали медали на математически състезания в Сингапур и Хонг Конг, Дочка Тодорова – старши учител в Детска градина № 7 „Светулка“ – доказан професионалист, педагог и творец, както и учениците Михаил Михов, Светослав Карабалиев, Любен Карбанов, Христо Георгиев, Тедор Танков, Кристина Караиванова, Ивайло Петров, Станимир Петров  и Калоян Цветков, носители на медали от Световни и национални олимпиади.

Официалното връчване на плакет „Анастасия Тошева“ ще се състои на 1 ноември от 17.30 часа, във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама