Награждават победителите в конкурса „Аз в бъдещето” в Стара Загора

09:11, 02 ное 16 / Култура 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отличените в Националния младежки конкурс за есе „Аз в бъдещето” ще бъдат наградени днес на тържествена церемония в Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Коркурсът е организиран от община Стара Загора, Народно читалище „Родина 1860, клуб „Млад писател“ и вестник „Teen’spaper“. За първи път тази година в него се включиха млади хора от България, Македония и Русия с общо 89 творби - 72 произведения на български, 3 творби на турски език, 3 материала от съседна Македония и 11 есета от Русия.

Българските участници са от София, Плевен, Пловдив, Дряново, Петрич, Силистра, Гоце Делчев, Провадия, Вършец, Поморие, Бургас, Монтана, Димитровград, Кърджали, Велико Търново, Пазарджик, Казанлък, Ловеч, Русе, с.Чепинци, общ. Рудозем, Кубрат, Дупница, Стара Загора, Варна, Белене и др.

Съгласно статута на конкурса тази година чуждоезичните материали бяха оценявани от жури, за което езикът е роден (майчин) - за есетата на турски - жури от СНЦ „Етносвят България”,  а за тези на руск език  от жури от Руски културно-информационен център, София.

Есетата на български език бяха оценявани от жури в състав: председател акад. Благовеста Касабова, литературен критик и писател и членове Даниела Стоева, литератор и преподавател и Димитър Никленов, писател и драматург.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама