Наградиха с „Кристална лира” спектакъл на Старозагорската опера

17:18, 02 ное 16 / Култура 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постановъчният екип на спектакъла на Старозагорската опера „Лучия ди Ламермур“ от Доницети получи престижното отличие „Кристална лира“. На официална церемония, която се състоя на сцената на Държавния музикален и балетен център София, в Деня на народните будители 1 ноември, бяха обявени и връчени за 20-ти път годишните награди на Съюза на българските музиканти и танцови дейци (СБМТД) и Класик ФМ радио за ярки постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство.

„Кристална лира“ и грамота бяха връчени на директора на Старозагорската опера и режисьор на постановката Огнян Драганов, придружен от  художника Салваторе Русо, от Мариана Арсенова - директор на Държавния музикален и балетен център-София.

Огнян Драганов сподели, че тази награда е особено специална за Старозагорската опера, защото със спектакъла на операта „Лучия ди Ламермур“ театърът е дал заявка за своя стремителен стремеж да върви напред.  Салваторе Русо благодари за високото отличие, което е оценка за работата на толкова много хора. Именитият художник отбеляза, че „Лучия ди Ламермур“ е третата постановка, която е осъществил заедно с режисьора Огнян Драганов и е доволен от съвместната работа със Старозагорската опера.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама