Мегаспектакълът „Кармен” представя Старозагорската опера в Пловдив

11:05, 09 ное 16 / Култура 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорската опера ще представи днес мегаспектакълът „Кармен” на провдивска сцена. От 19 часа в зала „Колодрум” меломаните ще могат да видят съвместен проект между фондация  „Орлин Анастасов“ и Старозагорската опера.

В ролята на Кармен ще се превъплъти световната прима и звезда от сцените на Ла Скала и Метрополитън опера грузинката Анита Рачвелишвили. Тя приема участието в мащабния проект, въпреки че за три години напред има само 3 свободни дни. Рачвелишвили е отменила концерт в Русия, за да гостува в нашата страна. Мецосопраното е първото голямо име, което ще плени с певческия си талант меломаните. На сцената тя ще си партнира със сънародника си - грузинеца Михаил Шишаберидзе, Венцислав Анастасов и Йоана Железчева, солисти, балета и оркестъра на Старозагорската опера, детско-юношеската студия "Маргаритки" и прабългарската школа за оцеляване "Бага-тур".

Мегапродукцията, с режисьор Огнян Драганов, ще бъде с ефектни костюми, мащабен декор, мултимедия, а във финалните сцени тореадорите ще влязат на коне в Колодрума. Сред тях ще бъде и Ескамилио, в чийто образ ще влезе Венцислав Анастасов, брат на Орлин Анастасов.

Диригент на продукцията е Вилиана Вълчева, е един от най-добрите оперни диригенти в България.

Заради удобствата на публиката многофункционалната зала в Пловдив ще бъде тотално прекроена. Предвидени са места само за 2000 души. Всички те ще са разположени амфитеатрално фронтално срещу сцената и така зрителите ще имат нормална видимост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама