Старозагорец търси подкрепа за образователен проект

10:05, 16 ное 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В кампанията „Промяната” тази година се състезава образователният проект „Географ БГ”, чийто съосновател е старозагорецът Димитър Желев. Заедно със своята колежка от Софийския университет „Св. Климент Охридски” Евгения Сарафова близо 3 години развиват образователната си дейност в рамките на Географ БГ. Желев търси подкрепа от старозагорци. За проекта може да се гласува на: http://nova.bg/promyanata/finalist/12.

Евгения е доктор по Дистанционни изследвания на Земята и планетите, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и съосновател на „Географ БГ”. Димитър е доктор по Физическа география и ландшафтна екология, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и съосновател на „Географ БГ”.

Евгения има професионален опит в големи международни компании, свързан с географски информационни системи, цифрова картография и приложение на сателитни данни в различни стопански сектори. Димитър е участвал в редица национални и международни географски експедиции и проекти с екологична насоченост, автор на десетки научни и научнопопулярни статии. През януари 2016 г. Димитър е част от селекцията на вестник „Капитал” „Випуск 2016 – хора, от които очакваме”, а през октомври 2016 Евгения е включена в класацията на „Forbes България” за млади лидери „30 под 30”.

Димитър и Евгения завършват заедно География в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Образователният им сайт „Географ БГ” се появява на 17 февруари 2014 г. Набира популярност изключително бързо и става основен източник на географска информация за ученици, учители и студенти. В него има интерактивни образователни презентации, тестове, научнопопулярни статии и др.

Мисията на „Географ БГ” е да популяризира науката сред децата и младежите в България и да им даде възможност да се запознаят с нейните чудеса. За децата е важно да видят магията в науката и да разберат ползите от нея. Проектът на Евгения и Димитър ще промени живота на децата защото ще им открие нови хоризонти за професионално развитие в много иновативни области на съвременното познание.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама