Деца показаха идеи за бизнес в Стара Загора

18:11, 16 ное 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Различни идеи за бизнес показаха в открит урок децата от 4 „а” клас на Девето основно училище „Веселин Ханчев” в Стара Загора. Училището е партньор на „Джуниър Ачийвмънт България”, а урокът се проведе в рамките на Световната седмица на предприемачеството.

Децата бяха разделени на три групи. Всяко от тях трябваше да представи идея за развитие на бизнес в помещение в центъра на града, което се отдава под наем.  Заедно с това групите трябваше да излъчат свой кандидат за кмет.

Най-много привърженици спечели идеята на втора група, която предложи помещението да се превърне в център за благотворителност, в който да се оказва помощ на деца в неравностойно положение и на хора в нужда. С тази идея кандидатката за кмет на групата Даниела Атанасова спечели и престижния пост. Като на истински избори децата пуснаха своите бюлетини в специална урна.

След приключването на избора и обявяването на резултатите областният управител Георги Ранов поздрави малката кметица и я призова да положи клетва пред своите избиратели. Той разказа на учениците за дейността на Областна администрация, а те го засипаха с въпроси за неговата работа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама