Започват музикални празници „Петко Стайнов“ в Казанлък

16:27, 01 дек 16 / Култура 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Честванията за 120- годишнината от рождението на именития композитор от Казанлък Петко Стайнов, започнаха днес  с поднасяне на цветя пред неговия паметник в двора на едноименната гимназия в града.

Първите букети бяха от сина на големия български музикант - арх. Стефан Стайнов и от името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Кратко тържество с ученици от учебното заведение и гости от културни институти даде начало на музикалните празници в Града на розите, посветени на богатото творчество на световноизвестния казанлъчанин.

Богатата музикална програма среща на една сцена музиканти от различни поколения, с особено уважение към хоровото изкуство, което тази година за първи път прераства в Национален хоров фестивал на 3-ти и 4-ти декември в Казанлък.

Последните дни на ноември и първите на декември традиционно са изпълнени с музикални събития, в памет на бележития творец. Утвърждаването на честванията на Петко Стайновите празници е дело на организаторите: Община Казанлък, фондация „Петко Груев Стайнов“ и Исторически музей „Искра“.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама