Специалисти по туризъм разгледаха Долината на тракийските царе

07:36, 02 дек 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участници в Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм посетиха Казанлък и разгледаха Долината на тракийските цар. В късния вчера 12 делегати на мащабния форум бяха посрещнати от кмета на Казанлък Галина Стоянова в новия Музей на розата. Тя разказа на гостите за националния символ, който пазят казанлъчани - розата и историята на традиционното за региона розопроизводство.  “70% от розовото масло в България се произвежда тук“, обясни Галина Стоянова. Гостите научиха още, че Казанлъшката тракийска гробница е първият български паметник, вписан в световната съкровищница на ЮНЕСКО. Стоянова покани гостите да посетят Празника на розата догодина.

В делегацията участват министри и заместник - министри, държавни ръководители, висши служители и учени в сферата на културата и туризма на Бразилия, Азербайджан, Камбоджа, Канада, САЩ, Ливан, Румъния, Молдова, Испания и др. От тяхно име, поздрав към кмета отправи Кристофър Имбсен, заместник- директор за Европа на Световната организация по туризъм към ООН: „Нашата работа означава да бъдем също така и туристи. Бъдете сигурна, че днес тук имате много посланици на Казанлък!“, увери той Галина Стоянова.

Освен София, Долината на розите и на тракийските царе е една от едва двете дестинации, които високопоставените чуждестранни гости имат възможност да посетят след официалното закриване на Конгреса в българската столица.

В заключителна декларация участниците в първия по рода си и по мащаб форум в България, от над 40 страни от различни континенти, изразиха общата си воля за перспективите между древните цивилизации и творческия туризъм като начин хората по света да се опознават по-добре.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама