Старозагорският областен управител участва в конгрес в Санкт Петербург

07:53, 03 дек 16 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов участва в Четвъртия международен конгрес „Санкт Петербург и славянския свят” в Санкт Петербург, съобщиха от областна администрация.

В конгреса участваха делегати от 7 държави и 13 градове и области.

Старозагорска област се включва за първи път в престижното събитие. Тази година основна тема бяха информационните технологии и тяхното приложение в съвременното градско пространство.

В състава на старозагорската делегация участваха също Мариана Пенчева, директор на СОУ „Максим Горки”, и представители на сдружението „Зара Лаб”. Тяхната презентация в рамките на конгреса бе на тема „Интелигентна нервна система от хората за хората”.

 „Надявам се искрено, че контактите, които създадохме тук, тепърва ще добиват още по-мащабни измерения. Убеден съм, че ще намерим заедно нови полета за взаимодействие и взаимопомощ между регионите и държавите, които представляваме. Ресурсите на високотехнологичната среда, която е част от ежедневието ни, са неизчерпаеми. Те могат да сближат още повече нашите народи, да задълбочат връзките ни и да ни разкрият нови хоризонти”, каза инж. Ранов на среща с губернатора Георгий Полтавченко.

Руският му колега пък информира, че конгресът вече излиза от рамките на северната столица на Русия Санкт Петербург. През 2017 г. Сърбия планира да проведе туристически форум под егидата на проекта „Санкт Петербург и славянския свят”. Словенският град Марибор също оповести инициатива да организира международен икономически форум.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама