Търсят желаещи за безплатно обучение в програмиране в Стара Загора

12:52, 03 дек 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софтуерният университет организира първата  инициатива в България за  безплатни обучения по програмиране в 29 града в цялата страна, съобщи Андреа Атанасова от Университета. 

Стара Загора е един от тези градове, в които ще проведе безплатното обучение “Основи на програмирането”. Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях една силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока. Записването за обучението започна на 2-ри декември и ще продължи до 5-ти януари (включително). Курсът ще започне на 14 януари и ще продължи 2 месеца. 

„Мисията на Софтуерния университет е да предостави качествено и достъпно обучение на всички желаещи и чрез този проект имаме възможност да дадем шанс на всички хора без начални познания, без възрастови или каквито и да е ограничения, да се включат и да се докоснат до невероятния свят на програмирането! Радваме се, че правим крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безраработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места”, коментира Атанасова.

Според нея образователната възможност, която предлагат  ще бъде посрещната с интерес от всички, които имат желание да се развиват в тази сфера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама