Простреляха младеж опитал да открадне булка

12:57, 03 дек 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младеж на 25 години е настанен в Университетска болница в Стара Загора, след като бе прострелян в корема при опит да открадне булка от радневскотосело Коларово. Сигнал за  инцидента е подаден малко след 19 часа снощи в районното управление на полицията в Раднево.

Пристигналите полицаи установили, че между 18.30 и 19.00 часа, е възникнал конфликт, прераснал в сбиване, между трима роми от старозагорското село Калояновец, на възраст 25, 24 и 27 години и други трима мъже на възраст 50 г., 37 г. и 28 г. от село Оряховица, община Долна Митрополия, град Твърдица и село Биволаре, община Долна Митрополия, с настоящ адрес в село Коларово. Първите трима роми дошли да вземат млада жена, работеща във ферма при местен арендатор в Коларово. Момичето обаче не искало и близките й потърсили помощ от 57-годишния собственик на фермата. За да спре кавгата мъжът  произвел изстрели с пистолет, при което огнестрелна рана в областта на корема е получил 25 годишния младеж от село Калояновец.

Пострадалият е транспортиран в болницата в Стара Загора, където е установено, че има перфорация на тънко черво. Извършена му е спешна операция и към момента е без опасност за живота. При сбиването е пострадал и 27 годишен мъж от село Калояновец, който е получил контузия на главата и също е настанен за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Кирковия“ в Стара Загора, без опасност за живота. Полицията е иззела нож и брадва, а собственикът на фермата е предал доброволно законно притежаван пистолет "Джерико".

По случая е образувано досъдебно производство за опит за убийство,  стрелецът е задържан за срок от 24 часа, информират от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама