Старозагорската търговско-промишлена палата получи престижна награда

13:58, 05 дек 16 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговско-промишлена палата Стара Загора бе отличена на първо място сред регионалните палати/камари на 23-тите годишни награди на Българската търговско-промишелна палата (БТПП), на официалната церемония  в София, съобщи председателят й Олег Стоилов. Палатата получи грамота и бронзова статуетка „Хермес", дело на Ставри Калинов.

Старозагорската палата е победила останалите 27 в страната с най-високи резултати по общо 32 критерия. Вече 25 години тя е надежден партньор и лидер в гражданския сектор в Стара Загора. Палата издава Икономически годишник, уникален за България.  „Тази година  организирахме и взехме участие в бизнес мисии в Самара, Ростов на Дон, Твер и още европейски мисии”, поясни Олег Стоилов. По думите му важен фактор в дейността им е подкрепата на младежки и спортни дейности, и граждански инциативи. Старозагорската палата е и движещ фактор за развитие на дуалното обучение в областта. Вероятно тези постижения са натежали за престижното отличие.

„В церемонията участва и новоизбраният президент Румен Радев, който заяви, че негов приоритет ще бъде и развитието на търговско-икономическите отношения с другите държави, за което ще разчита и на потенциала на БТПП.  Декларира  също, че като президент ще работи и за това да има по-голяма чуваемост на предложенията, идващи от българския бизнес, за продължаване на съдебната реформа, за по-малко корупция и за по-благоприятна среда за развитие на българския бизнес”, разказа Стоилов.

С награди - бронзови статуетки „Хермес", си тръгнаха мениджърите на три фирми, заели първите места в трите категории в класацията ТОП 100 - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2015 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2014-2015 г. В първата категория отличие получи козметичната фирма „Дамасцена" от Стара Загора. Във втората - „България текс" от Казанлък, а в третата - „Родопи ланд", Кърджали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама