Над 2 млн. касови бележки регистрирали старозагорци за данъчната лотария

08:54, 06 дек 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 6520 са активните потребители от област Стара Загора в лотарията на Националната агенция за приходите (НАП) в началото на декември. Участниците от региона са регистрирали над 2,1 милиона касови бележки, за направени покупки на стойност над 2,5 милиона лева. До момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 000 лв., а най-ниската 3 стотинки, сочи статистиката на играта.

До тегленето на голямата награда в лотарията с касови бележки – чисто нов автомобил остават пет дни, припомнят от НАП. Касовите си бележки потребителите на сайта www.kasovbon.bg могат да регистрират до 16.59 часа на 9 декември. Щастливецът, който ще грабне колата, ще бъде изтеглен на 11 декември. От началото на инициативата – 16 ноември 2015 г., за участие са регистрирани 50 милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева. До момента данъчните са раздали 50 смарт телефона и 11 телевизора.

От НАП отчитат, че интересът към Лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 1,5 милиона касови бележки, а за месечните – се състезават средно по 4,5 милиона. В последните дни преди тегленето на автомобила, очаквано, интересът рязко се засилва.

От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани, или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват, поясняват още от Агенцията.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама