Затварят едното платно на магистрала „Тракия” край Чирпан

09:41, 06 дек 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес движението по автомагистрала  „Тракия“, в района на Чирпан, ще се извършва двупосочно по едно платно от 169-ти до 171-ви километър поради извършване на ремонтни дейности, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).  Ремонтът ще е по нова, експериментална технология, която позволява да се работи при сегашните метеорологични условия. Целта е ремонтните работи да завършат в максимално кратко време. Очакваният краен срок е 16 декември. 

 През първия етап от ремонтните дейности ще се ограничи движението по платното за Бургас  от 169-ти до 171-ви км. Трафикът ще преминава двупосочно в платното за София. Ще се ограничи движението и по пътната връзка Свиленград – Бургас на автомагистрала  „Марица“, поради вливането й в участъка от магистрала „Тракия“, който ще бъде ремонтиран. Пътуващите по автомагистрала  „Марица“ в посока Бургас е необходимо да продължат по автомагистрала  „Тракия“ в посока Пловдив и при пътен възел „Шишманци“  на 150-ти км да преминат в платното за Бургас.

 Алтернативен маршрут за пътуващите по АМ „Марица“ в посока Бургас е при пътен възел „Димитровград“ да продължат по път I-5 Хасково – Стара Загора до включването в автомагистрала „Тракия“ при 208-ми км – пътен възел „Стара Загора“.

 След приключване на ремонтните дейности в платното за Бургас ще се ограничи движението в посока София от 169-ти до 171-ви км и трафикът ще се пренасочи двупосочно в платното за Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама