Старозагорка даде пари и злато на телефонни измамници

16:32, 06 дек 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредната жертва на телефонна измама е 61-годишна старозагорка, съобщиха от полицията.

Във Второ районно полицейско управление вчера е получен сигнал от 61- годишна жена за извършена телефонна измама. Пред полицаите тя разказала , че вчера около 10.00 часа, неизвестен  се обадил на ползваните от нея стационарен и мобилен телефон. Той се представил като  „комисар Алексиев от Второ РУ – Стара Загора“ съобщил, че е набелязана от група лица, които се готвели да извършат посегателство спрямо нея.

За залавянето на лицата, жената трябвало да даде всичките налични пари и ценности. След като била въведена в заблуждение, около 11.00 часа, жената хвърлила през терасата на жилището си сумата от 200 лв. и около 40-50 грама златни накити на неизвестно за нея лице.  

Малко по-късно мнимият полицейски служител се обадил отново, като заявил, че измамниците се опитват да изтеглят от банката наличните спестявания на жената и че трябва тя да ги изтегли, за да не и ги вземат. След като изтеглила сумата от 5000 лв., около 12.00 часа, потърпевшата ги хвърлила през терасата си на непознато за нея лице. По случая е образувано досъдебно производство,уточниха от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама