2.7 млн. лв. дължи Старозагорска болница за ток

17:09, 06 дек 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 2.7 млн. лева за потребена електроенергия дължи УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” в Стара Загора. Това стана ясно на среща на областния управител инж. Георги Ранов и председателя на Управителния съвет на EVN България Робърт Дик.

Той запозна инж. Ранов с развитието на пазара на електроенергия през 2016 г. По думите му  43.43% от енергията у нас вече се търгува по свободно договорени цени, а на пазара има 69 активни търговци.

През отиващата си година електрорразпределителното дружество EVN е инвестирало 11.4 млн.лв. за развитие на мрежата и повишаване на сигурността на захранване, за намаляване на технологичните загуби и изграждане на нови електропроводи.

От януари до края на октомври са констатирани 145 посегателства върху елмрежата на компанията. Откраднатите въздушни кабели са близо 10 000 м на стойност около 100 000 лв. 8194 са констатираните манипулации върху средства за търговско измерване. Въпреки това от EVN наблюдават значително намаляване на кражбите на еленергия благодарение на въвеждането на дистанционно отчитане на електромерите в Стара Загора, Гълъбово и на други места.

Монтирането на дистанционни електромери ще продължи и през следващата година. До септември 2019 г. на цялата територия, обслужвана от компанията, ще бъдат поставени електромери с дистанционно отчитане.

В края на срещата областният управител благодари на Робърт Дик за доброто взаимодействие между компанията и различните институции на територията на Старозагорска област при възникване на кризисни ситуации, както и за бързата реакция на служителите при отстраняване на аварии и повреди в елмрежата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама