Запалиха Коледните светлини в Стара Загора

07:30, 07 дек 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Навръх Никуледн, за радост на малки и големи, бяха запалени коледните светлини в Стара Загора. Дядо Коледа пристигна с вълшебната шейна на площада презд Общината, за да грейне в целия си блясък красивото Коледно дърво. Оставащите секунди преброиха десетки малки старозагорци, изпълнили площада, заедно със своите родители. С магическия жезъл и с помощта на зам.-кмета Красимира Чахова белобрадият старец запали светлинките на пременената с Коледна украса елха.

„За нас днес е двоен празник – празнуваме и Св. Никола, който освен закрилник на моряци рибари, закриля и децата. Нека си пожелаем 2017 г. да бъде здрава, мирна и благодатна за всички нас! Обичайте се, нека щастието, топлината и светлината да сгряват сърцата ви!“, пожела Чахова.

Преди това малчуганите станаха съпричастни към вълнуващата история за Витлеемската звезда, разказана в красивата приказка за магията на Рождеството на Божия син. Аудио-визуалният спектакъл „Звездата на Божия син“ представиха талантливите актьори от Държавния куклен театър в Стара Загора. Голямата атракция на шоуто бяха 8-метровите кукли и ефектното сценично осветление. Сградата на община Стара Загора също засия в синьо, в унисон с Коледното дърво.

Тържеството завърши с красиви фойерверки и кръшно българско хоро.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама