Коледни подаръци за деца на затворници събират в Стара Загора

15:31, 07 дек 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коледни подаръци за децата на лишените от свобода събират в Стара Загора. Инициативата „Ангелска елха” се реализира от  Дружество за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода. Общо 74 са децата на излежаващите присъди  в Старозагорския затвор. Те са на възраст от  3 месеца до 17 години.

Дарения от старозагорци под форма на подаръци за децата (детски играчки, учебни пособия, дрехи, обувки или други) се събират неопаковани до 21 декември във фоайето на Радио Стара Загора.

През 1982 г. доброволката Мери Кей стартира първата кампания за подпомагане на децата на лишените от свобода. Днес над 400 000 деца на затворници от 100 страни получават подаръци от името на своите родители. Всяка Коледа от 1999 г. насам между 700 и 1200 деца на затворници в България получават подаръци благодарение на усилията на доброволците и дарителите на „Ангелска елха“.

Мисията на кампанията „Ангелска елха“ е запазването и укрепването на естествените връзки между родителя, лишен от свобода, и неговото дете; дарявайки надежда да се погрижи за децата и техните семейства. Програмата спомага за превенция на изоставянето на деца и намаляване риска от ранната им криминализация.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама