„ЕЙ И ЕС България” няма просрочени плащания към мините

11:59, 08 дек 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 милиона лева икономии на година ще реализира Националната електрическа компания в следствие на намаляването на цената за разполагаемост на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“  с 14%, което влезе в сила през май, заяви Оливие Маркет, изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България по време на годишната конференция на компанията. Намалението на цената влезе в сила незабавно, след като НЕК изплати всичките си просрочени задължения към ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“, които възлизаха на 309 млн. евро.

„От месец май НЕК се разплаща навреме и няма просрочени задължения”, обясни Иван Цанков, главен търговски директор на „ЕЙ И ЕС България”. Той припомни, че веднага след получаването на просрочените плащания от НЕК компанията е погасила и своите задължения към „Мини Марица-изток“ в размер на 51 милиона евро. „В момента ние нямаме просрочени плащания към мините”, заяви Оливие Маркет.

„До октомври 2016 г. ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е произвела 2,3 TWh електроенергия, за които са консумирани 3,8 млн. тона въглища”, обобщи Тодор Бележков, изпълнителен директор „Експлоатация“ на „ЕЙ И ЕС България”.

През 2016 г. ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ получи Международна награда за особени заслуги на Британския съвет за безопасност и награда RoSPA категория „Злато” за безопасност и здраве при работа от Британското Кралско Дружество  за предотвратяване на трудови инциденти. Централата е сертифицирана и по интегрираната система за управление по здраве, безопасност при работа (OHSAS 18001), околна среда (ISO 14001) и активи (ISO 55001).

През октомври 2016 г. в присъствието на министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова беше официално открит Младежкият център в Гълъбово – най-голямата инвестиция на „ЕЙ И ЕС България” по линия на корпоративната социална отговорност на компанията. С безвъзмездното финансиране в размер на общо 4,4 млн. лв. бяха изцяло реновирани сграда и прилежащия парк, предоставяйки на жителите на Гълъбово спортна зала, фитнес, детски площадки и сцена. „Общата инвестиция на компанията в корпоративна социална отговорност в община Гълъбово до момента възлиза на над 13,6 млн. лева”, обобщи Оливие Маркет.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама