Обновяват с 5.6 млн. лв. казанлъшки квартал

07:41, 12 дек 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безвъзмездна финансова помощ на стойност 5.6 млн. лева, предназначени изцяло за жк “Изток“ , получи община Казанлък. Финансирането е по проекта от Европейския фонд за регионално развитие е в размер на 4 806 791 лв. и 848 257 лв.  национално финансиране.

Строителните работи по проекта трябва да започнат през следващата година, като срокът за изпълнение на всички дейности е 24 месеца, считано от датата на подписването на договора - 08.12.2016 г.

Проектът предвижда реконструкция и рехабилитация на четири улици, прилежащите им тротоари и осветление - ул.„Капитан Петко Войвода“, ул. „Сент Ерблен“, ул. „Верия“; ул.„Кремона“ и възстановяване на две междублокови пространства .

На територията на двете междублокови пространства ще бъдат изградени кътове за отдих и игра, реконструкция на вътрешноквартални улици, оформяне на джобове за контейнери, реконструкция и рехабилитация на вътрешноквартални пешеходни алеи и тротоари, възстановяване на тревни площи и цветни градини, изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление, изграждане на новопроектирани детски площадки, фитнес съоръжения и спортни площадки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама